tratamente dentare

Ai nevoie de un expert? sunteți binevenit să vă lăsați informațiile de contact și vom fi în contact în curând

Implanturi dentare

Inlocuiesc radacinile dintilor pierduti sau compromisi.

Stomatologie cosmetică

Imbunatatirea aspectului fizionomic al pacientului prin obturatii  sau fatete dentare.

Coroane dentare

Cel mai uzual mod de a obține  coroane cu aspect natural construite pe implaturi sau bonturi dentare.

Tratamentul canalelor radiculare

Recuperarea dintilor prin tratamentele de canal dupa anumite afectiuni ale nervului dentar.

Ortodontie

Indreptarea dintilor prin tratamente cu aparate ficse si mobile activate periodic.

Proteze dentare

Inlocuiesc local sau partial arcadele dentare putand fi mobile sau semimobile ancorate pe implanturi dentare.

Albirea dinților

Procedura non-invaziva efectuata cu ajutorul aparatului laser Philips Zoom,ce albeste dintii cu 3-4 nuante.

Detartraj - Air Flow

Prin detartrajul cu ultrasunete asociat cu microabrazia air flow cu bicarbonat de sodiu se efectueaza o igienizare profunda a dintiilor si gingiilor dentare.

SERVICII STOMATOLOGICE LA ZI

Tehnologia noastră

Targoviște Dental Center vă oferă toate procedurile stomatologice și de cosmetică dentară necesare pentru a vă menține sănătatea orală. Aici vom detalia cele mai comune specialități ale noastre, împreună cu cea mai recentă tehnologie disponibilă. Nu ezitați să contactați echipa noastră dacă aveți întrebări.

Coroană dentară prea albă?

Veți avea întotdeauna posibilitatea de a face modificări în aceeași zi, din motive estetice, înainte de instalarea coroanei finale sau a fațetelor în laboratorul nostru din clinica.

Stomatologie cosmetică

Procedurile stomatologice cosmetice sunt tratamente estetice pentru a corecta imperfecțiunile sau pentru a îmbunătăți aspectul gurii.

Culoarea dinților, forma, alinierea, spațierea, precum și neregularitățile dinților sunt caracteristicile care dau aspectul general. Oricare dintre aceste caracteristici poate fi îmbunătățită pentru a oferi un nou zâmbet.

OBTURATII

Atunci când un dinte este deteriorat de carii sau de un traumatism, se plasează o obturație pentru a-l reface. Atunci când un dinte necesită o obturație, medicul dentist modifică forma dintelui prin îndepărtarea cariei dentare. Zona afectată este apoi curățată și reumplută cu un tip de material de obturație. Acest material lipit ajută la readucerea dintelui la forma și funcția sa inițială. Mulți factori determină ce ar trebui folosit, cum ar fi amploarea reparației, locația sau costul. Vom detalia mai jos fiecare material de obturație:

Rășinile compozite vin în multe variații de culoare, prin urmare este posibil să se creeze un aspect natural prin potrivirea nuanței cu dinții dvs. naturali. Aceste obturații „de culoarea dinților” sunt mai puțin vizibile decât alte materiale, dar se pot ciobi sau uza în timp. La fiecare 3-7 ani trebuie să fie înlocuite, deoarece se pătează adesea de la cafea, ceai sau tutun etc…

Obturațiile din porțelan se numesc de obicei inlay-uri sau onlay-uri și sunt realizate în laborator special pentru a se lipi de dintele dumneavoastră. De asemenea, acestea pot fi asortate cu culoarea naturală a dintelui dumneavoastră. Această restaurare specială acoperă cea mai mare parte a dintelui, ceea ce face ca obturația să fie aproape nedetectabilă. Dacă o porțiune mare a dintelui este deteriorată de carii sau fracturi, atunci o obturație poate să nu fie cea mai bună restaurare și poate fi indicată o coroană.

Coroane și punți

Plasăm o coroană pe un dinte atunci când nu sunt recomandate obturațiile. Coroanele și punțile sunt folosite pentru a restaura și înlocui dinții care sunt deteriorați sau lipsă. O coroană  acoperă un dinte deteriorat în întregime. O coroană nu numai că întărește un dinte, dar poate îmbunătăți drastic aspectul și alinierea unui dinte.

O punte reprezintă unul sau mai mulți dinți pontici (artificiali) care se sprijină pe gingii și sunt susținuți de dinții de o parte și de alta a zonei edentate. Ca și în cazul unei obturații sau coroane, alegerea depinde de mai mulți factori.

Coroanele și punțile sunt realizate prin luarea unei amprente a dinților dumneavoastră. Amprentele sunt date tehnicianului de laborator dentar care va realiza coroana sau puntea personalizată pentru a se potrivi la culoare si forma cu dinții dvs. Între timp, va fi plasată o coroană sau o punte temporară până când coroana sau puntea dvs. permanentă este gata și este cimentată permanent la locul ei. punțile și coroanele sunt foarte durabile și, cu o igienă bună, pot dura o viață întreagă.

Extracție dentară

Pierderea unui singur dinte poate avea un impact major asupra aspectului dumneavoastră și a cavității bucale. De obicei, medicii stomatologi încearcă să folosească toate măsurile pentru a preveni pierderea dinților, dar uneori descoperiți că aveți un dinte nerezolvabil. Atunci când este cazul, este necesar ca medicul dentist să extragă dintele. Un dinte poate fi necesar să fie extras din următoarele motive:

Tratamentul de canal radicular

Tratamentul de canal (terapia endodontică) este necesar atunci când o carie netratată ajunge la nervul dintelui sau când apare o traumă care duce la afectarea nervului. Odată ce pulpa se infectează, osul din jur poate fi compromis, ceea ce duce la apariția unui abces. În cazul în care pulpa este infectată, durerea severă și umflarea pot persista până când este prestat un tratament. Simptomele care indică faptul că pulpa s-a infectat pot include sensibilitate la cald/rece sau la dulce, durere, umflături, durere la presiunea mușcăturii, chiar și un gust neplăcut în gură. Cu toate acestea, uneori nu se manifestă niciun simptom și nu vă dați seama de nimic până la un control.

Se efectuează un tratament de canal pentru a curăța țesutul pulpar infectat și pentru a dezinfecta canalele dintelui. Un tratament alternativ ar fi îndepărtarea dintelui. Odată ce infecția este rezolvată, canalul este obturat pentru a preveni orice altă infecție. În mod obișnuit, se recomandă o coroană pentru refacerea unui dinte care a fost supus unui tratament de canal.

Implanturi dentare

Implanturile dentare sunt restaurări ideale pentru persoanele cărora le lipsesc unul sau mai mulți dinți. Pierderea dinților poate fi rezultatul unei leziuni, al unei infecții sau al oricărui alt motiv. Un implant dentar este un surub din titan care este poziționat în maxilar. Odată amplasat, osul din jur trebuie să aibă timp să se vindece. În cele din urmă, un dinte de înlocuire va fi atașat fie prin cimentare, fie prin retenție cu șuruburi. Deși implanturile dentare sunt de obicei mai scumpe decât alte metode de înlocuire a dinților, acestea oferă beneficii superioare. Implanturile dentare cu șuruburi sunt mai puternice decât dinții naturali și, în general, sunt de sine stătătoare, ceea ce le face mai favorabile decât punțile dentare. 

 De asemenea, trebuie să vă angajați să aveți o igienă orală excelentă și vizite regulate la dentist, deoarece acestea sunt esențiale pentru succesul pe termen lung al  implanturilor dentare este obligatoriu efectuarea o data la 4 luni a detareajului dentar asociat cu air flow si folosirea zilnica a irigatorului dentar (dus bucal).

Grefe osoase

Pierderea de os la nivelul maxilarului este una dintre cele mai grave consecințe asociate cu lipsa dinților. Pierderea osoasă începe să apară de îndată ce primul dinte permanent este pierdut. Odată ce începeți să vă confruntați cu pierderea osoasă, următoarea va fi pierderea în țesutul gingival. În general, pierderea osoasă vă poate modifica complet aspectul facial, ceea ce vă îmbătrânește mai rapid. Grefele osoase sunt esențiale pentru a reconstrui și înlocui osul deteriorat sau lipsă, necesar pentru a susține în mod adecvat implanturile dentare. Se efectuează o procedură chirurgicală pentru a plasa o alogrefă sau o autogrefă într-o zonă a gurii în care se află osul pierdut, bolnav sau deteriorat. Osul deteriorat poate fi rezultatul îndepărtării unui dinte sau al unei traume severe. Osul bolnav poate fi rezultatul unei carii dentare severe, al unui abces dentar sau al unei boli gingivale. Boala parodontală duce la pierderea progresivă a osului de susținere și a gingiei, ceea ce duce la slăbirea dinților și, în cele din urmă, la căderea lor. Cu curățări profunde de rutină, bacteriile și inflamația gingivală pot fi reduse, creând un mediu mai sănătos și mai receptiv pentru grefa osoasă și implant. După grefă, un pacient poate experimenta doar un ușor disconfort care este de obicei controlat cu medicamente antiinflamatoare și antibiotice. Pe lângă oprirea pierderii osoase accelerate, opțiunea de a face grefa vă poate ajuta să vă extindeți opțiunile de restaurare.

Conceptul All-on-X

Acest concept se refera la reconstructia totala a arcadelor dentare prin lucrari fixe insurubate ce se insera in gura pacientului la 24-48 h de la interventia chirurgicala. Pentru aceasta tehnica sunt folosite de la 4 la 8 implanturi lungi si foarte lungi  (intre 15-60 mm) , cum ar fi imlanturi zigomatice,pterigoidiene,nazale si transnazale si implanturi angulate bicorticale.

Pentru a beneficia de sistemul Allon X pacientul nu trebuie sa astepte luni de zile dupa extractiile dentare sau aditii de os.Toata procedura consta in extarctiile dintilot,inserarea implantelor ,augumentarea osoasa si amprentarea implantelor intr o singura sedinta in decurs de cateva ore sub anestezie locala sau generala in functie de cerinta pacientului.Lucrarea protetica provizorie imediata se insera in cavitatea bucala intre 24-48 h post-operator.Puntea protetica definitiva insurubata din zirconiu se efectueaza la 4-6 luni de la interventia chirurgicala.

Obțineți implanturi dentare complete în doar 1 zi®.

Îmbunătățirea calității vieții dumneavoastră cu implanturi dentare și procedura de implant dentar All-on-X este mai indicata decât procedurile cu aditie osoasa si implanturi conventionale.  Această soluție revoluționară vă permite să vă recăpătați bucuria de a mânca alimentele pe care le îndrăgeați cu o capacitate de masticație maximizată. Dinții vor arăta, se vor comporta și se vor simți atât de naturali, încât s-ar putea să uitați în curând că ați suferit o intervenție chirurgicală.

Beneficiile lucrarilor protetice în 24-48 h

Zâmbet de lungă durată care nu trebuie să fie îndepărtat niciodată.

STEP-BY-STEP

Procesul de tratament All-on-X

1 Evaluare orală completă

Pentru consultația dumneavoastră privind implanturile All-On-4, veți face o evaluare orală completă, inclusiv o radiografie panoramica si Computer tomograf la arcada maxilara . 

2 Evaluare și planificare

Cu ajutorul explorării clinice și a tomografiei computerizate vom planifica pe calculator cazul dumneavoastră de implant în 3 dimensiuni. Vom simula toate plasamentele implanturilor pe computer, ceea ce ne permite să vedem rezultatele finale înainte de a efectua operația. Obiectivul acestei planificări este de a selecta cu exactitate dimensiunea corectă a implantului sau de a determina dacă aveți nevoie de înlocuirea osului cu o grefă osoasă pentru a obține rezultatele dorite.

3 Planul de tratament

După evaluare, vă vom prezenta un plan de tratament cuprinzător care vă va informa cu privire la variantele de tratament personalizat si costurile. Vom aborda împreună constatările din planul de tratament. 

4 Insertia Implanturilor

In conceptul Allon X inserarea implantelor se efectueaza subanestezie locala sau generala.

5 AMPRENTA

La sfarsitul etapei chirurgicale campul opertor se amprenteaza pentru confectionarea lucrarii provizorii imediate.

6 Considerații privind estetica și ocluzia

La 24-48 h de la operatie se insera,se insurubeaza si se adapteaza in ocluzie lucrarea protetica provizorie,se verifica estetica si pacientului i se face instructajul privind intretinerea lucrarii protetice.

7 Restaurarea finală

După 4-6 luni de la interventie implanturile se reamprenteaza pentru confectionarea puntii dentare finale din zirconiu.

8 Obligativitatea pacientului

Periodic la fiecare patru luni pacientul va trebui să revina in clinica nostra pentru o radiografie de rutină și pentru o curățare dentară profesionala.

Cum vă putem ajuta?
Completați formularul pentru a fi contactat de echipa noastră.